Yhteisötaidetta Karakallion kouluissa ja päiväkodeissa - Karakallio Creative
1442
post-template-default,single,single-post,postid-1442,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Yhteisötaidetta Karakallion kouluissa ja päiväkodeissa

Yhteisötaidetta Karakallion kouluissa ja päiväkodeissa

Karakallio Creative ja Tiina Herttuan yhteisötaideteoksen työpajat ovat jalkautuneet kevään myötä Karakallion päiväkoteihin ja kouluihin. Työpajoissa maalattuihin laattoihin on ikuistunut muurahaisia, etanoita ja perhosia, kun teemana on ollut Karakallion luonto ja sen ötökät. Työpajoissa on käynyt kuhina, kun lapset ovat pohtineet, mihin kaikkiin ötököihin he ovatkaan luonnossa törmänneet.

Kuvataiteilija Tiina Herttua ohjaa työpajat.

“Hämähäkkejä”, “etanoita”, “kovakuoriaisia”, “muurahaisia”, huudahtelevat lapset vuoron perään, kun työpajojen ohjaaja Tiina Herttua kysyy lapsilta, mitä ötököitä heillä tulee mieleen. Maalaamisen ohessa lapset intoutuvat kertomaan omia tarinoitaan tilanteista, joissa he ovat nähneet erilaisia pieneläimiä luonnossa.

Suojavarusteet päälle ja taiteilemaan.

Tämän kevään työpajoissa yhteisötaideteosta edistetään useilla sadoilla laattateoksilla. Tiina Herttuan yhteisötaideteoksen työpajoja on järjestetty läpi vuoden, muun muassa Espoo-päivän yhteydessä ja Karakallion asukkaiden taidepäivässä viime vuoden toukokuussa. Kaikenikäiset osallistujat ovat intoutuneet ikuistamaan oman kädenjälkensä teokseen.

Ensimmäinen työpaja järjestettiin Karakallion asukkaiden taidepäivän yhteydessä toukokuussa 2018.
Karakallion leikkikoululaisten teokset kuivuvat telineessään ennen kuin ne päätyvät osaksi suurta taideteosta.
Jokainen laatta on oma taidonnäytteensä.

Kaikki pajoissa syntyneet teokset tulevat osaksi suurta yhteisötaideteosta, joka sijoitetaan Karakallioon tänä vuonna. Vielä vuosien päästä sadat teokseen osallistuneet voivat käydä ihailemassa omaa kädenjälkeään taideteoksesta.