Karakallio Creativen valokuvaustyöpajat – Postikorttisarja - Karakallio Creative
1600
post-template-default,single,single-post,postid-1600,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Karakallio Creativen valokuvaustyöpajat – Postikorttisarja

Karakallio Creativen valokuvaustyöpajat – Postikorttisarja

Karakallio Creativen järjestämä neljän valokuvaustyöpajan kokonaisuus tarjosi kattavan perehdytyksen luovaan valokuvaukseen valokuvataiteilija Vilma Pimenoffin ohjauksessa. Kaikille avoimet ja maksuttomat työpajat Karatalossa rytmittyivät syksystä kevääseen ja haastoivat osallistujat katsomaan tuttuja asioita uusista kuvakulmista ammattitaiteilijan opastuksella.

Jaana Veikkola-Virtanen ‘Kevät saapuu kerrostaloon’
Tiina Niskanen ‘Talon toistot’

Työpajojen yhteenvetona tuotettiin Vilma Pimenoffin kuratoima 25:n kortin postikorttisarja. Moni-ilmeiseen postikorttisarjaan on koottu työpajojen aikana syntyneitä helmiä – osallistujien kuvaamia itselle tärkeitä teemoja, joita on lähestytty luovan valokuvauksen keinoin. Rajattu painos sarjan satunnaisesti valikoituja kortteja jaettiin kesäkuussa Karakallion kotitalouksiin. Postikorttisarja koko komeudessaan on saatavana maksutta Karatalosta.

Heli Tuovinen ‘Elämän kierreportaat’
Iiris Ruokolainen
Kirsti Sergejeff ‘Kohtaaminen’

Luovan valokuvauksen tekniikat tulivat tutuiksi, kun hauskoja kuvausharjoituksia treenattiin työpajapäivinä sekä itsenäisesti omalla ajalla. Eri perspektiiveillä leikittelyä, erikoiset kuvakulmat kokeiluun, valo ja varjot haltuun – työpajoissa sai paljon uusia ideoita mielenkiintoisiin kuviin.

Jari Seppänen
Maisa Kietäväinen ‘Lipputangot’
Tiina Niskanen ‘Uusi maisema’
Risto Valasvuo

Karakallio Creativen valokuvaustyöpajat ovat saaneet kiitosta pajojen monipuolisesta sisällöstä, korkeatasoisesta opetuksesta ja kivasta tunnelmasta. Karatalossa valokuvaustaitojaan kehitti ilahduttavan iso joukko eri-ikäisiä osallistujia. Kiitos kaikille osallistujille! Kiitos Vilma Pimenoff!

Mika Lumpola ‘Love’

Vilma Pimenoff (s. 1980) on ansioitunut ja palkittu helsinkiläinen valokuvataiteilija, jonka teoksia on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Taiteilijalla on tutkinnot Brightonin yliopistosta ja London College of Communication:ista.

*Julkaisun artikkelikuvana Karinka Kamgangin valokuva ‘MAHTAVAA Karakallio! Ryhmävoimaa pitkällä valotuksella’