Valokuvataiteilija Anni Kinnusen taidetta Karakallioon - Karakallio Creative
4773
post-template-default,single,single-post,postid-4773,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Valokuvataiteilija Anni Kinnusen taidetta Karakallioon

Valokuvataiteilija Anni Kinnusen taidetta Karakallioon

Karakalliontie 1:een etsittiin kesällä alkaneessa teoshaussa uutta taideteosta Teemu Mäenpään väistyvän muraalin tilalle. 91 portfoliohakemuksen joukosta luonnostilaukseen kutsuttiin kolme taiteilijaa: Anni Kinnunen, Markku Arantila ja Man Yau. Teoshaun päätyttyä lokakuussa valitsi raati kuvataiteilija Anni Kinnusen ehdotuksen “Sarastus” toteutusvaiheeseen.

“Sarastus”

Kinnusen kaksiosainen teos koostuu julkisivulevylle painetusta kasviaiheisesta valokuvateoksesta ja ääni-installaatiosta. Kinnusen taiteellisessa työskentelyssä näkyy kiinnostus käsitellä luonnollisen ja keinotekoisen rajapintaa, niin myös Karakallioon toteutuvan teoksen kohdalla. Sarastuksen ilmavasti esitetty aihe luo tulkinnan luonnon ja ihmisen vuorovaikutuksesta, eräänlaisen vaihtoehtoisen luontokokemuksen. Installaation äänimaiseman Kinnunen on tilannut muusikko Pentti Dassumilta.

Karakalliontielle syntyy pian uutta taidetta. Kuva: Espoon Asunnot

Uusi teos sijoittuu Karakallion taidealueella sijaitsevaan Espoon Asuntojen 5-kerroksiseen asuinkerrostaloon. Rakennuksen julkisivussa aiemmin huomiota herättänyt ja hurmannut kuvataiteilija Teemu Mäenpään muraali väistyy kiinteistön peruskorjauksen yhteydessä. Sarastuksen suunniteltu valmistumisajankohta on helmikuussa 2023.

Teemu Mäenpään muraalin lempeää tunnelmaa. Kuva: Lassi Ritamäki

Anni Kinnunen

Anni Kinnunen (s. 1978) on oululainen kuvataiteilija, jonka tärkein väline on valokuva. Hän työskentelee myös videotaiteen ja installaatioiden parissa. Kinnunen on esittänyt teoksiaan 2000-luvulla eri puolilla maailmaa, kuten Saksassa, Tanskassa, Islannissa, Luxemburgissa, Sloveniassa, Italiassa, Japanissa, Kiinassa, Venäjällä, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Kotimaassa hän on osallistunut mm. nuorten taiteilijoiden näyttelyyn Taidehallissa (2009), Lumipalloefekti – Pohjois-Suomen biennaaliin (2012, 2014, 2016) ja Mäntän kuvataideviikoille (2013, 2018). Kinnusen teoksia on mm. Oulun taidemuseon, Aineen taidemuseon, Tampereen kaupungin ja Valtion taideteostoimikunnan kokoelmissa. Oulun yliopistollisen sairaalan OYS 2030 -hankkeessa Kinnusen valokuvateoksia tullaan näkemään uuden sairaalan leikkaussaleissa.

Teoshaun järjestivät yhteistyössä Upeart, Espoon Asunnot Oy ja Karakallio Creative. Teoksen toteuttamiseen on saatu tukea Taiteen edistämiskeskukselta.