Abstraktit kuviot kohosivat Kartsiin ja kulkevat ees taas Helsingistä Espooseen - Karakallio Creative
3909
post-template-default,single,single-post,postid-3909,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Abstraktit kuviot kohosivat Kartsiin ja kulkevat ees taas Helsingistä Espooseen

Abstraktit kuviot kohosivat Kartsiin ja kulkevat ees taas Helsingistä Espooseen

Karakallion taidealueen uusin teos on täynnä värien ja muotojen harmoniaa: italialaisen Gummy Guen toteuttaman muraalin harkitut kuviot täyttävät kerrostalon päätyseinän osoitteessa Kotkatie 6.

Osansa Gummy Guen taiteesta on saanut myös julkinen liikenne, kun HSL:n Helsinki–Espoo-väliä linjalla 213 liikennöivä bussi on teipattu teeman mukaisesti.

HSL:n pähein bussi kulkee linjalla 213. Kuva: Ilkka Vuorinen

Vinkeä teospari yhdistää kaksi kaupunkia

Karakallion muraali ja Helsinki–Espoo-väliä kulkeva bussi muodostavat yhtenevän teosparin, joka kytkee kaksi naapurikaupunkia toisiinsa kiinnostavalla tavalla. Kekseliäitä ideoita hyödyntävän teoskokonaisuuden tavoitteena on luoda yhteys paikkakuntien välille (check) ja piristää alueiden asukkaita niin visuaalisesti kuin konkreettisestikin (check, check).

Hyppää kyytiin! Gummy Guen abstraktit kuviot ihastuttavat. Kuva: Ilkka Vuorinen

From/To-nimeä kantavassa toteutuksessa on käytetty Gummy Guen taiteelle tunnusomaista tekniikkaa, jossa kuviot muodostuvat tarkoin määrätyn logiikan pohjalta.

Bussin pinnat kauttaaltaan peittävässä teippauksessa karttakuvituksesta tutut viivat ja symbolit risteävät rytmikkäästi eri värisillä lohkoilla viitaten pääkaupunkiseudun dynaamisuuteen ja elinvoimaan. Muraalin maalipinnassa toistuu bussin kyljestä tutut geometriset kuviot samaa kaavaa mukaillen.

From/To-teosparin muraali Karakalliossa. Kuva: Ilkka Vuorinen
Gummy Gue From/To, 2020. Kuva: Ilkka Vuorinen

Gummy Gue, kuka?

Abstraktin muotokielen taitavan Gummy Gue -artistinimen takana on Italian Cataniassa elävät sisilialaisveljekset Marco ja Andrea Mangione.

Gummy Gue ja valmis seinä. Kuva: Ilkka Vuorinen

Graffititaustaisen kaksikon taiteellinen ilmaisu on vuosien varrella lipunut 2000-luvun alun katutaideprojekteista kokeilevampaan suuntaan kohti urbaania nykytaidetta. Harkittujen teosten muodollista koodijärjestelmää mukailevat värien ja kuvioiden labyrintit ottavat taidokkaasti huomioon kohteen arkkitehtuurin ja ympäristön. Teokset ovatkin saaneet osakseen kansainvälistä suitsutusta myös designiin ja arkkitehtuuriin keskittyneillä alustoilla.

Work in progress. Kuva: Ilkka Vuorinen
Gummy Guen työmaa. Kuva: Ilkka Vuorinen

Gummy Guen viime vuonna Bredaan, Alankomaihin, toteuttama massiivinen jalkapallokenttää ympäröivä teos sekä vuonna 2016 Italian Alessandriaan maalaama 374 neliön koripallokenttä ovat hienoja esimerkkejä kaksikon taidokkaasta värien ja muotojen ilottelusta myös laakeilla pinnoilla.

Suomessakaan Gummy Gue ei ole suinkaan ensi kertaa asialla: parivaljakko toteutti vuoden 2018 Upeart-festivaalissa muraalin kerrostalon julkisivuun Seinäjoella.  Sekin on aivan ihana!

Gummy Guen taidonnäyte Seinäjoella. Kuva: Timo Aalto