Taidealueella tapahtuu – Haastattelussa Pixel Pancho - Karakallio Creative
2493
post-template-default,single,single-post,postid-2493,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Taidealueella tapahtuu – Haastattelussa Pixel Pancho

Taidealueella tapahtuu – Haastattelussa Pixel Pancho

Italialainen taiteilija Pixel Pancho (s. 1984, Torino) toteuttaa kerronnallisia seinämaalauksia, joissa on vahvoja viittauksia ihmisten elintapoihin, identiteettiin ja vallitsevaan luontosuhteeseen. Kantaa ottavissa teoksissa toistuu usein inhimillisiin teemoihin sekoittuva robotiikka- ja koneistokuvitus sekä kaikuja scifistä. Maalausten ja piirustusten rinnalla myös installaatiot, veistokset ja muotoilu ovat oleellinen osa taiteilijan tuotantoa.

Pixel Pancho vierailee Karakalliossa 1.-8.9.2019 ja toteuttaa teoksen osoitteeseen Kalasääksentie 10.

Pixel Pancho ‘Coesione’, Montesilvano, Italia, 2018.

Käsittelet teoksissasi usein epäoikeudenmukaisuutta ja maailmassa tapahtuvia vääryyksiä. Mihin epäkohtaan koet tarpeen tarttua taiteen keinoin juuri nyt? “Maapalloa koetteleva epäkohta on ehdottomasti ihmiskunta, jonka ylenpalttinen ja typerähkö teknologian käyttö ennemminkin riistää planeettamme luonnonvarat – ikään kuin ne olisivat ehtymättömiä – kuin suojelee romahtamisen partaalla olevaa ekosysteemiä. Olemme käännekohdassa elämmekö maailmassa kuten sen nyt tunnemme enää 50 vuoden päästä, ja suurta osaa väestöä asia ei tunnun lainkaan kiinnostavan.”

Pixel Pancho ‘Mother Nature’, Torino, Italia, 2019.

Pixel Panchon kipinä taiteeseen syttyi lapsuudessa, kun isoisä tutustutti hänet värien ja muotojen maailmaan. Taiteesta ja designista muodostui vuosien saatossa intohimo, joka vei Panchon taideopintoihin Albertinan taideakatemiaan Italiaan. Kuvataiteilijaksi hän valmistui myöhemmin Valencian taideakatemiasta Espanjassa.

Espanjan vuosina Pixel Panchon teoksia alkoi ilmestyä katukuvaan ja hänen nimensä graffiti- ja katutaiteilijana sai maailmanlaajuista huomiota. Sittemmin seinä toisensa jälkeen ympäri Eurooppaa, Yhdysvaltoja ja Meksikoa on saanut pintaansa taiteilijan ajatuksia herättävää taidetta.

Pixel Pancho ‘The only war that humanity can take care of, is the war against his own extinction’, Hongkong, Kiina, 2017.

Onko haaveissasi jotain tiettyä kohdetta, kaupunkia tai ehkä erityistä ympäristöä, minne haluaisit toteuttaa teoksen vielä jonain päivänä? “Puolustan luontoa. Mitä vähemmän meidän tarvitsee muokata sitä, sen parempi. Kyse ei ole niinkään erityisestä paikasta, mistä haaveilisin vaan ihmisten mielestä ja omatunnosta, jonne toivon viestini välittyvän taiteen keinoin.”

Pixel Pancho ‘La jeunesse de Tierry et Diana’, Tahiti, Ranskan Polynesia, 2018.

Voitko ennakkoon paljastaa blogin lukijoille jotain Karakallioon toteutuvasta muraalista? Avata tarinaa maalauksen taustalla, jos sellainen on? “Seinään syntyy voimakkaasti art nouveausta vaikutteita hakeva maalaus. Tyylisuunta, joka syleili luontoa ja sen symboleja nopean teollistumisen aikana. Moderni tulkinta Leda ja joutsen -myytistä. Leda edustaa luontoa ja joutsen ihmiskuntaa, joka vääristynein käsityksin edistyksestä käyttää Ledaa rangaistuksetta hyväksi.”

Luontoteema kiedottuna kreikkalaiseen mytologiaan. <3 Seuraamme mielenkiinnolla! Tervetuloa Karakallioon Pixel Pancho!

Tutustu lisää: www.pixelpancho.net