Koe Karakallio Creative tänä viikonloppuna Espoon Karakalliossa - Karakallio Creative
820
post-template-default,single,single-post,postid-820,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Koe Karakallio Creative tänä viikonloppuna Espoon Karakalliossa

Koe Karakallio Creative tänä viikonloppuna Espoon Karakalliossa

Koe Karakallio Creative -tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea huikea kansainvälinen valotaidespektaakkeli Suomessa, kun suuria kansainvälisiä festivaaleja kiertänyt immersiivinen valotaideteos ’Submergence’ asettuu tänä viikonloppuna Espoon Karakallioon.

Lumoavaa valotaidetta, interaktiivisia teoksia ja osallistavia työpajoja

Koko perheen ilmaisessa Koe Karakallio Creative -ulkoilmatapahtumassa on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä, kokea ja valokuvata vain tänä viikonloppuna toteutettavia taideteoksia, näyttävästi valaistuja muraaleja ja vaikuttavia installaatioteoksia. Ohjelmistossa on maailmanluokan audiovisuaalisia kokemuksia, osallistavia taidetyöpajoja ja maagista valotaidetta. Koe Karakallio Creative järjestetään Karakallion ostoskeskuksen ympäristössä tämän viikon lauantaina ja sunnuntaina 10.–11.11. klo 17–21.

Brittiläisen mediataideryhmä Squidsoupin henkeäsalpaava ja suvereeni interaktiivinen valotaideteos ‘Submergence’ on aiemmin nähty valofestivaaleilla Sveitsissä, Australiassa ja Meksikossa. Teos on kävijälleen kokonaisvaltainen näköön, kuuloon ja tuntemuksiin vaikuttava kokemus, jonka sisälle astuessaan on kuin toisessa maailmassa.

Kuva: Squidsoupin suurikokoinen, immersiivinen ja interaktiivinen valoteos on kenelle tahansa ainutkertainen audiovisuaalinen kokemus. (Quays Culture, Salford Quays)

All Walls -kollektiivin interaktiivisessa installaatiossa voi asettua eksoottiseen kehykseen ja kuvauttaa taidemuotokuvan, jonka kävijä saa itselleen. All Walls on helsinkiläinen taidekollektiivi, joka yhdistää toiminnassaan installaatio-, yhteisö- ja valokuvataidetta.

Kuva: All Walls -kollektiivin Tuuli Rouhiainen ja Emilia Erfving toteuttavat ‘Framed’ nimisen osallistavan installaation, jossa kävijä ikuistetaan taidemuotokuvaan. Kuvauta taidemuotokuva vaikuttavassa 3D-maalausinstallaatiossa!

Taidetyöpajoissa voi kokea ja kokeilla taidetta ainutlaatuisella tavalla. Tiina Herttuan yhteisötaideteoksen työpajassa kävijä voi ikuistaa oman kädenjälkensä ensi vuonna Karakallioon sijoitettavaan taideteokseen.

Kuva: Tiina Herttuan taidetyöpajat käynnistyivät toukokuussa. Jokainen työpajoissa maalattu laatta tulee päätymään vaikuttavaan yhteisötaideteokseen, josta tulee osa Karakallion pysyvää taidekokoelmaa.

Graffititaiteilija Deos on suunnitellut osallistavan taidetyöpajan tapahtumaan. Maalaa UV-maaleilla ja herätä kaupunki eloon. Työpaja on suunnattu kaikenikäisille.

Kuva: Taidetyöpajat on suunnattu kaikenikäisille. Suosittelemme lämpimästi osallistumaan koko perheen voimin hauskaan katutaidepajaan.

Koe Karakallio Creativen pysyvät taideteokset uudessa valossa

Tapahtumaviikonloppuna toteutettavien huikeiden teosten ja työpajojen lisäksi tänä viikonloppuna voi nähdä Karakallion pysyvät taideteokset uusin silmin.

Karakallion taidealueen uusin teos on Isaac Cordalin installaatio, joka koostuu yllätyksellisiin paikkoihin sijoitelluista 20 miniatyyriveistoksesta. Hurmaavia veistoksia voi tapahtuman aikana bongailla Karakallion riksan eli Karitsan kyydissä. Vain tapahtumaviikonloppuna Karitsan varusteisiin kuuluvat myös kiikarit, joilla voi katsoa taidetta kauempaakin.

Kuva: Isaac Cordalin 20 miniatyyriveistosta ovat kukin löytäneet paikkansa Karakalliosta kekseliään sijoittelun myötä. Osa veistoksista sijaitsee kiinteistöjen julkisivuissa, osa lähimetsässä linnunpöntöissä. Istu viikonloppuna riksan kyytiin ja katso montako veistosta bongaat!

Hämärtyvien iltojen iloksi alueen näyttävät muraalit nähdään viikonloppuna maagisessa yövalaistuksessa. Argentiinalaisen Pastelin kukkamuraali  ja Teemu Mäenpään paikallisen Ketolan pariskunnan rakkaustarinan ikuistava muraali valaistaan tapahtuman ajan.

Kuva: Pastel ‘No east no west’ teos koristaa kerrostalon päätyseinää osoitteessa Karakalliontie 5. Pian muraali nähdään ensimmäistä kertaa valaistuna.

Kuva: Teemu Mäenpään muraali on tehnyt paikallisesta Ketolan pariskunnasta julkkiksia. Ensi viikonloppuna rakkaustarinan ikuistava muraali saa näyttävän valokuorrutteen.

Tapahtuma-alue ja saapuminen

Koe Karakallio Creative -tapahtuma järjestetään Karakallion ostoskeskuksen läheisyydessä. Karakallio sijaitsee hyvien julkisten liikenneyhteyksien päässä, ja toivommekin kävijöiden saapuvan tapahtumaan julkisilla kulkuvälineillä. Paikalle pääsee muun muassa useilla paikallisbusseilla läheiseltä Leppävaaran juna-asemalta.

Tervetuloa nauttimaan Kartsin taiteesta!

Klikkaa tästä Koe Karakallio Creative FB-tapahtumaan.

Lue tapahtumasivulta lisätietoa Koe Karakallio Creative -tapahtumasta.

Koe Karakallio Creative 10.‒11.11.2018 klo 17-21
Karakallion ostoskeskuksen läheisyydessä, Espoossa.
Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton.