Karakallio Creative -hanke käynnistyy - Karakallio Creative
339
post-template-default,single,single-post,postid-339,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Karakallio Creative -hanke käynnistyy

Karakallio Creative -hanke käynnistyy

Karakallio Creative -hankkeessa eletään nyt jännittäviä aikoja. Hanke on virallisesti lanseerattu, verkkosivut on avattu ja toiminta projektin ympärillä kiihtyy. Parhaillaan varmistellaan ensimmäisten teosten sijoituspaikkoja ja yhteydenpito ensimmäisen vaiheen taiteilijoiden kanssa on vilkkaimmillaan.

Kerrataan hieman, mistä on lähdetty liikkeelle.

Upeart-taidekollektiivi ja Espoon kaupungin kulttuuritoimi olivat jo jonkin aikaa pyöritelleet ideaa taidealuehankkeen toteuttamisesta Espooseen. Upeartin työryhmän sydäntä lähellä on julkisen taiteen edistäminen ja taiteen tuominen osaksi kaikkien meidän arkipäivää. Espoon kaupunki on puolestaan innovatiinen ja kestävä kulttuurikaupunki, jossa kulttuurin halutaan olevan kaikkien espoolaisten saatavilla.

Espoon kaupungin kulttuurin tulevaisuuden linjauksessa herätellään huomaamaan kulttuurin merkitys arjessamme:

”Kulttuurin ja taiteen arvoa ei mitata sillä, mitä aineellista hyötyä kulttuurilla ja taiteella on, vaan ajatusleikillä siitä, millainen kaupunki Espoo olisi ilman kulttuuria.” (KulttuuriEspoo 2030)

Näin ollen voidaan sanoa, että vakka löysi kantensa.

Karakallion valikoituminen taidealueen kohteeksi syntyi oivalluksesta.

Karakallio sopii taidealueen kohteeksi erityisen hyvin sen soveltuvan rakennuskantansa ja helposti saavutettavan sijaintinsa vuoksi. Ei myöskään sovi unohtaa alueen ihastuttavia ominaispiirteitä. Kompaktin kokonsa, luonnonläheisen ympäristönsä ja aktiivisen asukastoimintansa ansiosta Karakallio on kuin kylä keskellä kaupunkia.

Hankkeen käynnistymisessä alueen asukasaktiiveilla on ollut merkittävä rooli. Hankkeen suunnitteluvaiheessa järjestettiin asukasiltoja asukkaiden toiveiden ja ideoiden kuulemiseksi. Yhtenä hankkeen merkittävänä tavoitteena on, että yhteiseksi koettu taide tarjoaa luontaisen alustan yhteisölliselle ja osallistavalle toiminnalle.

Alueen taidesisältö tulee olemaan korkealaatuista ja monipuolista. Alueelle on suunnitteilla mm. osallistavia installaatioita, korkeatasoisia muraalimaalauksia sekä suuri yhteisöllinen teos, joka tulee ikuistamaan karakalliolaisten kädenjäljen.

Hankkeen taiteilijat tulevat olemaan kotimaisen ja kansainvälisen taiteilijakaartin parhaimmistoa. Hankkeen lanseerauksen yhteydessä avataan taiteilija- ja teoshaut. Toivommekin mielenkiintoisia ja raikkaita teosehdotuksia. Mikäli olet ammattitaiteilija ja pyörittelet mielessäsi loistavaa teosideaa, olethan rohkeasti yhteydessä teosehdotusväylämme kautta.

Jo nyt Karakalliolla on oma viehättävä identiteettinsä. Taiteen tuoma lisäarvo tulee muodostamaan alueesta ainutlaatuisen ja kiehtovan ilmiön, joka hakee vertaistaan jopa kansainvälisesti. Tervetuloa mukaan kokemaan Karakallio Creative; hanke, jossa Karakalliosta muodostuu jännittävä ja jatkuvasti uusiutuva luova alue.

Teksti: Karakallio Creative -hanke