Valmista on! – Kaksi tuoretta teosta taidealueella - Karakallio Creative
2915
post-template-default,single,single-post,postid-2915,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Valmista on! – Kaksi tuoretta teosta taidealueella

Valmista on! – Kaksi tuoretta teosta taidealueella

Karakallion taidealueelle on valmistunut taidetta. Tiina Herttuan ja Pixel Panchon teokset käsittelevät ihmisen suhdetta luontoon. Tärkeä teema, jota voi lähestyä monin tavoin.

Tiina Herttuan yhteisötaideteos

Kuvataiteilija Tiina Herttuan liki tuhannesta laatasta muodostuva yhteisötaideteos on valmis. Teoksen toteutus aloitettiin keväällä 2018 Karakallio Creative -hankkeen lanseerauksen yhteydessä. Tyhjiä laattoja maalattiin pitkin vuotta erilaisten tapahtumien taidetyöpajoissa sekä alueen kouluissa ja päiväkodeissa järjestetyissä työpajoissa – pala palalta syntyi valtava määrä luontoaiheisia maalauksia. Kesän mittaan laatat löysivät paikkansa Karatalon ulkoseinältä ja muodostavat nyt yksityiskohtaisen kokonaisuuden, jonka taiteilijan maalaama tunnelmakerros sitoo kauniisti yhteen.

Karatalon seinä ei ole entisensä. Tiina Herttuan yhteisötaideteos valmistui loppukesästä. Kuva: Ilkka Vuorinen 

Tiina Herttua käsittelee taiteessaan ihmisen suhdetta luontoon ja toisiin ihmisiin. Karakallioon syntyneessä teoksessa yhdistyy paikallisten kädenjälki sekä työpajoissa syntyneet pohdinnat omasta asuinympäristöstä ja luonnosta. Tutustuessaan Karakallioon Herttua viehättyi alueen kauniista metsistä ja kallioista, ja taideteoksen väreiksi valikoitui muun muassa kallion, jäkälän ja havumetsän sävyjä. Yhteisötaideteos ihastuttaa osoitteessa Kotkatie 4.

Voimakas festivaaliteos puhuttelee

Valtakunnallisen Upeart Festival 2019 -taidetapahtuman ensimmäinen teos valmistui Karakallioon italialaisen taiteilijan Pixel Panchon maalaamana. Robotiikkaa ja scifi-kaikuja inhimillisiin teemoihin sekoittavasta tyylistä sekä maailman nurjaan puoleen pureutuvista teemoista tunnettu taiteilija toteutti festivaaliteoksena modernin tulkinnan muinaisesta Leda ja joutsen -myytistä. Luontoa ylistävä teos ‘Winter is coming. Time to migrate again.’ on maalattu art nouveaun hengessä ja se antaa tilaa erilaisille tulkinnoille. Muraali sijaitsee osoitteessa Kalasääksentie 10.

Pixel Pancho ‘Winter is coming. Time to migrate again.’, Espoo, 2019. Kuva: Ilkka Vuorinen
Katse korkealle. Pixel Panchon teos kurkistaa puiden katveesta. Kuva: Ilkka Vuorinen

Vinkki: Taidealueen kaikkiin pysyviin teoksiin voi tutustua teosportfoliossamme sekä tietysti paikan päällä Karakalliossa. Teosportfolio päivittyy nyt tiuhaan!