Muutoksen tuulia, ja tunnelmia kevään työpajoista - Karakallio Creative
4688
post-template-default,single,single-post,postid-4688,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Muutoksen tuulia, ja tunnelmia kevään työpajoista

Muutoksen tuulia, ja tunnelmia kevään työpajoista

Karakalliossa on meneillään monenlaista, kun pitkän erikoisajan jälkeen on taas saatu nauttia taiteesta. Karakallio Creativen kevään taidetyöpajat rullasivat jo vauhdikkaasti maaliin, ja nyt myös julkinen taide elää uutta vaihetta: maisemat muuttuvat Karakalliontie 1:ssä, kun Teemu Mäenpään ikoninen maalaus väistyy pois julkisivuremontin myötä.

Taidekilpailu tuo uutta ilmettä Karakallion julkiseen taiteeseen

Karakallio Creativen ensimmäinen teostoteutus vuodelta 2017 on herättänyt paljon keskustelua ja ilahduttanut ohikulkumatkoja lempeällä tunnelmallaan. Monet ovat harmitelleen seinämaalauksen poistumista, mutta tämä on myös hieno mahdollisuus Karakallion taiteelle – pian käynnistyvällä taidekilpailulla haetaan teosta toteutettavaksi väistyvän seinämaalauksen tilalle.

Maisemat muuttuvat Karakalliontie 1:ssä. Teemu Mäenpään väistyvä maalaus on ilahduttanut vuodesta 2017.
Kuva: Lassi Ritamäki

Taidetyöpajat rullaavat pitkin vuotta

Pandemian aikana Karakallio Creativen taidetyöpajat toteutettiin antoisina etätyöpajoina. Tilanteen muututtua valoisammaksi käynnistyivät myös monille mieluisat lähityöpajat. Kiitos kaikille kevään pajoihin osallistuneille! Aina ilahduttavaa nähdä, kuinka innostavaa on yhdessä kokoontua luovan asian ääreen oppimaan uutta. Työpajat ovat nyt kesän pituisella tauolla, mutta syksyllä jatketaan taas.

Miri Rantion ohjaamissa maalaustyöpajoissa heittäydyttiin luovaan maalaustunnelmaan ilman turhan tiukkoja raameja ja rentouduttiin värien ja maalaamisen hyvää tekevän tunteen äärellä. Nämä työpajat olivat hurjan suosittuja, joten jos et ehtinyt kevään pajoihin mukaan, niin ei huolta, Mirin maalauspajat jatkuvat jälleen syksyllä.

Intuitiivisen maalauksen illassa maalattiin akryylimaaleilla ja nautittiin rennosta tunnelmasta. Kuva: Miri Rantio
Hyvinvointia tukevassa Tunnemaalaus-työpajassa kehon ja mielen kuormitus kaikkosi kauas pois. Kuva: Miri Rantio

Valokuvauksen erilaisiin tekniikoihin perehdyttiin pitkin kevättä  Kara-Kameran osaavassa ohjauksessa ulkona Karakalliossa: valomaalauksen näyttäviin saloihin tutustuttiin kevättalven pimeässä illassa ja lähikuvauksen perusteisiin paneuduttiin vihreää tulvivassa metsämaisemassa. Valokuvauksen kiehtovaan maailmaan opastivat Ursula Kuula ja Jussi Helimäki.

Valomaalausta kameralla -työpaja toi valoa pimeään maaliskuun iltaan. Kuva: Tuukka Heikura
Lähikuvauksen perusteet -työpajassa mentiin lähimetsään kuvaamaan luonnon pieniä yksityiskohtia. Kuva: Ursula Kuula

Tulevana syksynä käynnistyy myös Vesa Niemisen ohjaama UV-maalauksen työpajasarja, joka on jo entuudestaan tuttu ja tykätty parin vuoden takaa. Mukaansatempaavassa maalaustyöpajassa opastetaan, miten UV-maalia voi käyttää tehokeinona oman maalauksen teossa. Hohtavaa, hauskaa ja inspiroivaa!

UV-maalaustyöpajassa hohtaa ja hehkuu. Työpajasarja starttaa syksyllä. Kuva: Vesa Nieminen

Ajankohtaiset tiedot tulevista työpajoista ja tekeillä olevasta taiteesta löydät Karakallio Creativen Facebookista ja Instagramista @karakalliocreative.