Taidetta ja luontoa Karakallion katukuvassa - Karakallio Creative
610
post-template-default,single,single-post,postid-610,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Taidetta ja luontoa Karakallion katukuvassa

Taidetta ja luontoa Karakallion katukuvassa

Karakallio Creative -hanke sai hienon alun, kun sipoolainen kuvataiteilija Tiina Herttua aloitti vaikuttavan yhteisötaideteoksen toteuttamisen heti hankkeen lanseerauksen jälkeen. Ensimmäinen työpaja pidettiin asukkaiden taidepäivänä toukokuun alussa. Lähes kaksisataa paikallista ikuisti oman kädenjälkensä laattoihin, joista Herttua koostaa varsinaisen teoksen.

Herttua on jo hieman paljastanut teoksensa visiota. Hän kertoi olevansa kiinnostunut alueen saaristomaisesta tunnelmasta, paikan historiallisesta kerroksellisuudesta ja toivoi, että paikalliset kokisivat teoksen omakseen. Hienon yhteisötaideteosprojektin lopputulos paljastuu ensi vuonna, kun teos sijoitetaan paikalleen osaksi Karakallion katukuvaa. Sillä välin työpajat jatkuvat.

Heti alkuun Karakalliossa käynnistyi toinenkin taidehanke, kun argentiinalainen huippuluokan taiteilija Pastel ikuisti Karakallion katukuvaan suomalaista luontoa kerrostalon päätyseinän verran.

Sattumoisin hankkeen kaksi ensimmäistä taiteilijaa käsittelevät taiteessaan luontoa. Herttua tarkastelee taiteensa kautta ihmisen suhdetta luontoon ja toisiin ihmisiin, kun taas Pastel pyrkii taiteellaan muistuttamaan meitä siitä, että luonto on ollut täällä ennen ihmistä.

Luontoaihe on Karakalliota omimmillaan, sillä onhan luonto aivan erityislaatuisesti läsnä alueella. Vuodenaikojen vaihtelut tekevät kaupunginosasta kuin eri alueen. Kevään tullen vihreys valtaa Karakallion ja kesällä asuinalue on kukkeimmillaan. Syksyllä ruskakuorrute puissa saa alueen hehkumaan ja talveksi kaupunginosaan laskeutuu seesteinen valkeus.

Luontoteeman lisäksi Karakallion taidesisältö tulee olemaan paljon muutakin. Ennen kaikkea taide Karakalliossa tulee olemaan monipuolista, yllättävää, ajatuksia herättävää ja ennennäkemätöntä – eihän tätä malttaisi edes odottaa!

TEKSTI: KARAKALLIO CREATIVE -HANKE