Teoshaku etenee – Karakalliontielle toteutettavan taideteoksen luonnosvaiheen taiteilijat on valittu - Karakallio Creative
4747
post-template-default,single,single-post,postid-4747,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Teoshaku etenee – Karakalliontielle toteutettavan taideteoksen luonnosvaiheen taiteilijat on valittu

Teoshaku etenee – Karakalliontielle toteutettavan taideteoksen luonnosvaiheen taiteilijat on valittu

Karakallion taidealueella eletään jännittäviä aikoja, kun Karakalliontie 1:een aiemmin kesällä käynnistynyt kaksivaiheinen teoshaku on edennyt nyt luonnosvaiheeseen. Upeart ja Espoon Asunnot Oy tilaavat kohteeseen luonnokset kolmelta eri taiteilijalta. Heinä-elokuussa järjestettyyn avoimeen portfoliohakuun osallistui yhteensä huikeat 91 taiteilijaa, taiteilijaparia ja taiteilijaryhmää. 

Teoshaun raatia ilahdutti vaikuttavan hakijamäärän lisäksi hakijoiden laaja-alaisuus ja portfolioiden korkea taso. Hakijoiden joukossa oli erittäin kokeneita julkisen taiteen tekijöitä, ammattitaiteilijoita, joiden töitä ei ole vielä totuttu näkemään julkisessa tilassa sekä uusia nousevia nimiä.

Rinnakkaiseen luonnostilaukseen portfolioiden perusteella kutsutut taiteilijat ovat Anni Kinnunen, Man Yau ja Markku Arantila. Lähtökohdaksi luonnoksiin otettiin erilaisuus – raati ajattelee valittujen taiteilijoiden muodostavan monipuolisen ja rohkean kokonaisuuden. Anni Kinnunen on valokuvataiteilija, Man Yau tekee tilallisia teoksia ja Markku Arantilan päätekniikka on akvarelli. 

Uusi teos tuo uutta ilmettä (ja ehkä myös ääntä!) ympäristöön

Luonnokset tilataan Karakallion taidealueella sijaitsevaan Espoon Asuntojen 5-kerroksiseen kiinteistöön. Asuinkerrostaloon vuonna 2017 toteutettu Teemu Mäenpään ikoninen seinämaalaus poistuu kiinteistön peruskorjauksen yhteydessä ja tilalle hankitaan uusi taideteos, joka asettuu luontevasti kohteeseen ja sitä ympäröivään luonnonläheiseen ympäristöön. Uutta taideteosta ei maalata seinään, vaan se painetaan julkisivulevylle. Karakallion taidealueelle on tulevaisuudessa suunnitteilla äänitaidekeskittymä, joten luonnoksissa on mahdollisuus tuoda myös ääni osaksi teossuunnitelmaa.

Luonnosvaihe päättyy 20. lokakuuta 2022, jonka jälkeen yksi teosehdotuksista valitaan toteutettavaksi. Taideteoksen suunniteltu valmistumisajankohta on loppuvuosi 2022. Kiinnostavaa nähdä, millainen taideteos rakennuksen julkisivuun lopulta syntyy!

Teoshaun järjestävät yhteistyössä Upeart, Espoon Asunnot Oy ja Karakallio Creative. Teoksen toteuttamiseen on saatu tukea Taiteen edistämiskeskukselta. 

Luonnosvaiheeseen kutsutut taiteilijat valitsi valintalautakunta, jonka jäsenet ovat kuvataiteilija Teemu Mäenpää, Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Susanna Tommila, Espoon modernin taiteen museon EMMAn julkisen taiteen kuraattori Henna Paunu, Espoon Asunnot Oy:n arkkitehti (SAFA) Jaana Hellinen sekä Karakallio Creativen taidekoordinaattori Jorgos Fanaris.