Elämää taideteoksessa - Karakallio Creative
425
post-template-default,single,single-post,postid-425,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Elämää taideteoksessa

Elämää taideteoksessa

Kuvittele, miltä tuntuisi asua taideteoksessa? Ehkä olosi olisi hiukan samanlainen kuin Liisalla ihmemaassa; koskaan ei voi tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Näin ihana tilanne meillä on juuri nyt Karakalliossa, kun kaupunginosamme muuttuu taidealueeksi. Karakallio Creative lupaa tuoda parin seuraavan vuoden aikana alueelle valtavasti kaikkea uutta ihmeteltävää: maalauksia, vihertaidetta ja installaatioita.

Ensimmäinen Karakallion muraali valmistui pääkadun varrelle viime syyskuussa. Teemu Mäenpään teoksessa talon ensimmäiset asukkaat Esko ja Ritva Ketola halaavat ja Esko antaa Ritvalle suukon. Parista on tullut muraalin myötä Karakallion julkkiksia, joita tervehditään kadulla ja joiden ympärille muodostuu kylätapahtumissa pientä kuhinaa. Seinän kokoinen suudelma saa autoilijat hiljentämään vauhtiaan ja jalankulkijat pysähtymään teoksen eteen. Aihe jakaa edelleen mielipiteitä ja herättää vilkasta keskustelua, toiset ihastelevat miten paljon lämpöä ja rakkautta kuva meille välittää ja toiset taas arvostelevat, että eikö joku luontoaihe olisi ollut edustavampi.

No nyt meillä on sellainenkin. Francisco Diazin aka Pastelin kasviaiheinen muraali on toisella tavalla vaikuttava. Kun pelasimme taiteilijan kanssa mölkkyä, hän kertoili siinä pelailun lomassa, miten hänen taideteoksensa syntyvät. Tätäkin teosta varten Pastel on kahminut hakukoneista tietoa Suomen kasvillisuudesta ja historiasta. Värit hän kuulemma valitsee lopullisesti vasta kun saapuu paikalle.

“Arkkitehtina katson koko maisemaa, värivalintoihini vaikuttavat esimerkiksi autojen värit parkkipaikalla” Pastel kertoi.

Mölkkykalikat saivat kyytiä, sillä Pastel paljastui pian luonnonlahjakkuudeksi mölkyssä. Tuliaisiksi Argentiinaan taiteilija sai Karakallio-Seuralta mölkky-pelin. Sydämellinen viiksiniekka lupasi opettaa peliä Argentiinassa ystävilleen ja lähettää meille pelikuvia.

Teksti: Leena Lukkari, melkein karakalliolainen jo vuodesta 1973