Emma Fältin monitaiteinen teos tutkii ympäristöä kuunnellen ja tunnustellen - Karakallio Creative
5076
post-template-default,single,single-post,postid-5076,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Emma Fältin monitaiteinen teos tutkii ympäristöä kuunnellen ja tunnustellen

Emma Fältin monitaiteinen teos tutkii ympäristöä kuunnellen ja tunnustellen

Taiteilija Emma Fält toteuttaa monitaiteisen teoksen tämän kevään aikana Karakallioon. Kuunteluasentoja-teoksessa Fält pohtii sitä, millaisesta paikasta käsin tarkastelemme maailmaa ja miten se vaikuttaa kokemukseen eri elinympäristöistä.

Emma Fält tutustumassa Karakallioon marraskuussa 2022. Kuva: Emma Fält

Viime syksynä Fält vietti viikon Karakalliossa suunnitellen teostaan. Itselleen tuntematonta seutua hän lähestyi ulkopuolisen silmin. Päivät kuluivat piirtäen, kuunnellen, kävellen ja tutustuen. Kokemuksen pohjalta syntyi moniosainen teos, Kuunteluasentoja, joka koostuu karakalliolaisille osoitetusta kirjeestä, vuorovaikutteisista työpajoista ja myöhemmin keväällä julkaistavasta ääniteoksesta. Kuunteluasentoja-työpajat Fält ohjaa alueen asukkaille ja Karakallion koulun oppilaille huhtikuussa.

Hei karakalliolainen!

Teoksen ensimmäinen osa, Emma Fältin kirje karakalliolaisille, on tällä viikolla jaettu alueen kotitalouksiin. Kirjeeseen Fält on suunnitellut erilaisia tehtäviä, joiden kautta omaa elinympäristöä voi tutkia yllättävillä tavoilla. Lähde siis ulos yksin tai ystävän kanssa kokeilemaan, ja kokemaan, miltä oma ympäristösi tuntuu, kun sitä kuuntelee ja tunnustelee totutusta poiketen.

Kuunteluasentoja-työpaja

Osana teosta järjestämme avoimen työpajan alueen asukkaille lauantaina 15. huhtikuuta Karakalliossa. Fältin ohjauksessa omaa elinympäristöä tutkitaan kehollisen työskentelyn kautta – kuunnellen, piirtäen ja keskustellen. Kuunteluasentoja-työpajassa pohditaan myös, millaisia toiveita ihmisillä on Karakallion tulevaisuudesta. Paja soveltuu erityisesti kaupunkiympäristöistä, kuuntelusta ja vuorovaikutuksesta kiinnostuneille.

Työpajan tarkemmat tiedot ja ennakkoilmoittautuminen osoitteessa https://fienta.com/fi/emma-falt-2023.

Fält lähestyi itselleen tuntematonta seutua ulkopuolisen silmin. Kokemuksen pohjalta syntyi monitaiteinen Kuunteluasentoja. Kuva: Emma Fält

***

Fältin alueella nauhoittamasta materiaalista koottu ääniteos tulee kuunneltavaksi julkiseen tilaan loppukeväästä. Teoksen julkaisuajankohta ja sen sijainti tiedotetaan myöhemmin kevään aikana.

Emma Fält on Kuopiossa asuva monialainen taiteilija, jonka taiteellinen työ liittyy kuunteluun, dialogiin ja kohtaamiseen. Fältin työssä yhdistyvät piirros-, esitys- ja äänitaide sekä osallistava työskentely.

Emma Fältin kirje luettavissa täältä!