Taidealueella tapahtuu – Esittelyssä Juan Rivas - Karakallio Creative
1999
post-template-default,single,single-post,postid-1999,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Taidealueella tapahtuu – Esittelyssä Juan Rivas

Taidealueella tapahtuu – Esittelyssä Juan Rivas

Omaleimaisesta tyylistään tunnetun espanjalaisen taiteilijan kiehtovat teossarjat levittäytyvät ympäri Karakallion taidealuetta.

  • Taiteilija: Juan Rivas (s. 1974), Espanja
  • Ammatti: Taidemaalari
  • Tutustu lisää: www.instagram.com/juanrivasfdz/
  • Missä ja milloin? Karakallion taidealue, 31.7.-11.8.2019
Juan Rivas ‘Cerca de Teis’, 2015.

Juan Rivasin omaperäisesti ympäristöön sulautuvat teokset hätkähdyttävät oivaltavuudellaan. Teoksissa taiteilijan silmien eteen avautuva näköala kuvittuu ympäristössä jo olevaan pintaan – puunrunkoon, tolppaan, lyhtypylvääseen – ja toistaa maisemassa siintäviä yksityiskohtia ikään kuin taiteellisena väliintulona. Lopuksi taiteilija valokuvaa valmiin maalauksen vasten maisemaa. Rivas kutsuu tekemäänsä taidetta kuvaavasti termillä maalaus paikallaan (la pintura en el lugar).

Juan Rivas ‘Cerca de Os Liñares’, 2016.
Juan Rivas ‘Arcade’, 2018.

Nopeat piirustus- ja maalaustekniikat ovat oleellinen osa Rivasin työskentelyä. Taiteilija pyrkii saamaan maalauksen valmiiksi joutuisasti, mielellään yhden tunnin aikana, jotta valo ja varjot sekä muut muuttuvat olosuhteet pysyisivät kutakuinkin samoina myös toteutuksen päätteeksi otettavassa valokuvassa, johon maisema ja maalattu teos ikuistuvat. Maalattavan pinnan materiaalista riippuen taiteilija on tottunut improvisoimaan ja käyttää teoksissaan erilaisia värejä kuten liituja, pastelleja, akryylimaaleja ja öljyvärejä tavoittaakseen haluamansa lopputuloksen.

Juan Rivas ‘Miñán’, 2015.

Idea teoksiin syntyi vuonna 2014, kun Rivas halusi kehittää taiteellista osaamistaan perinteisestä öljyvärimaalauksesta laveammaksi ja liittää myös valokuvauksen osaksi taidettansa. Myös ajatus ulkona luonnossa työskentelystä vastapainona studiotyöskentelylle oli houkutteleva tekijä omine teknisine haasteineen.

Juan Rivasilla on kuvataiteen tutkinto Vigon yliopistosta. Useissa näyttelyissä niin kotimaassaan kuin kansainvälisestikin esittäytynyt taiteilija on työskennellyt myös monissa taiteilijaresidensseissä. Taiteen teon ohessa Juan Rivas työskentee opettajana.