Espoo-päivä: Taidetta ikkunoihin Karakalliossa - Karakallio Creative
3725
post-template-default,single,single-post,postid-3725,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Espoo-päivä: Taidetta ikkunoihin Karakalliossa

Espoo-päivä: Taidetta ikkunoihin Karakalliossa

Loppukesän perinteistä Espoo-päivää vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna 28.–29.8. Myös Karakallio Creative on mukana Espoo-päivän meiningeissä yhteisöllisellä Taidetta ikkunoihin -teoksella, johon kaikki Karakallion asukkaat voivat osallistua! Toteutuessaan se on laajin Suomessa koskaan nähty yhteisöllinen taidetoteos.

Taiteilija Aku Aallon ideoima teos näkee päivänvalon Espoo-päivänä 29.8. klo 16.00, kun taidetta nostetaan ikkunoihin merkiksi kaupunginosarakkaudesta ja yhteisöllisyydestä koronakriisin keskellä.

”Näinä erikoisaikoina yhteisöllisyyden ja solidaarisuuden tärkeys korostuu. Haluamme tuoda teoksella karakalliolaiset yhteen, etäisyydestä huolimatta”, kertoo Aku Aalto.

Ikkunat täyttyvät taiteesta

Karakalliolaiset voivat osallistua Taidetta ikkunoihin -teokseen nostamalla ikkunoihinsa oman kodin taideaarteita – omistamaansa ja itse tekemäänsä taidetta – tai Aku Aallon julistesarjan teoksia. 

Nyt jos koskaan (!) on hyvä syy ripustaa ikkunaan omien seinien suosikit – upeat ryijyt, rakkaat perintötaulut, tuoreimmat taidelöydöt tai vaikkapa lasten parhaat päiväkotipiirustukset – naapureiden ja koko Karakallion iloksi.

Yhteisötaideteoksen julistesarja

Aku Aalto on suunnitellut kuudesta kirjaimesta koostuvan julistesarjan, josta muodostuu teksti KARTSI. Kuhunkin Karakallion kotitalouteen jaetaan julistesarjan teoksia, jotka voi nostaa ikkunaan sellaisenaan, tai joita voi värittää ja muokata oman mielen mukaan. Julistesarja kokonaisuudessaan on noudettavissa Karakallion Alepasta (ma–su 6.30–23.00). Hae mieleinen määrä julisteita omaan ikkunatoteutukseesi! Julisteita voi versioida eteenpäin itsenäisesti tai osallistumalla ohjattuihin verkkotyöpajoihin.

Taidetta nostetaan ikkunoihin koko Karakallion voimin lauantaina 29. elokuuta klo 16 mennessä, jolloin Espoo-päivän taidetempaus huipentuu Suomen suurimmaksi yhteisötaideteokseksi. Linkkaa itsesi mukaan Taidetta ikkunoihin Karakalliossa -Facebook-tapahtumaan tästä!

Tunnelmaa Vilma Pimenoffin valokuvaustyöpajasta vuodelta 2019.

Taidetta ikkunoihin -verkkotyöpajat

Järjestämme yhteistyössä Espoon kaupungin ja Karatalon kanssa kaksi Taidetta ikkunoihin -yhteisötaideteoksen työpajaa. Ikärajattomat ja maksuttomat Espoo-päivän työpajat järjestetään verkossa keskiviikkona 19. ja 26.8. klo 16–19.

Tule mukaan tekemään omia ikkunataideteoksia tai versioimaan Aku Aallon julisteita haluamallasi tavalla! Työpajoissa jaossa takuuvarmat vinkit ja ideat näyttävään ikkunataiteeseen.

Työpajat striimataan Facebookissa ja Instagramissa @karakalliocreative.

Osallistu Taidetta ikkunoihin -työpajojen Facebook Live -tapahtumaan tästä!

Tervetuloa!

Taidetta ikkunoihin toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin, Karatalon, Espoon kaupungin tapahtuma- ja kultturipalvelujen, Karakallio-Seuran sekä Karakallio Creativen kanssa.