Helsinki Design Week Kids jalkautui Espooseen - Karakallio Creative
732
post-template-default,single,single-post,postid-732,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Helsinki Design Week Kids jalkautui Espooseen

Helsinki Design Week Kids jalkautui Espooseen

Syyskuinen Helsinki Design Week -muotoilufestivaali poikkesi Espooseen, kun Karakallio Creative yhteistyössä Espoon kulttuuripalveluiden kanssa osallistui Helsinki Design Week Kids -tapahtumaan. Lapsille ja lapsiperheille suunnatuissa avoimissa taidetyöpajoissa tunnelma oli kohdillaan, kun uppouduttiin taiteen tekemisen äärelle. Ensimmäinen työpaja järjestettiin 8.9. Karatalossa ja viikkoa myöhemmin 15.9. taiteiltiin Lasten kulttuurikeskus Pikku-Aurorassa.

Jutun juonena oli Helsinki Design Weekin hengessä tutustuttaa lapset muotoilun maailmaan. Meininki olikin varsin luovaa, kun pienet taiteilijat pääsivät kuvittamaan laattoja kuvataiteilija Tiina Herttuan tekeillä olevaan yhteisölliseen taideteokseen. Osana Karakallio Creative -hanketta syntyvä yhteisötaideteos koostuu eri taidetyöpajoissa sekä muissa tapahtumissa kuvitettavista laatoista, joihin ikuistuu paikallisten kädenjälki. Valmiita laattoja on ehditty taiteilla jo paljon, ja lisää väritellään jatkossakin.

Tiina Herttuan vaikuttava yhteisötaideteos valmistuu vuoden 2019 puolella, jolloin se sijoitetaan paikalleen Karakallioon. Herttua käsittelee taiteessaan ihmisen suhdetta luontoon ja toisiin ihmisiin – jotain sellaista sopii odottaa myös Karakallioon syntyvältä teokselta. Seuraamme mielenkiinnolla työn etenemistä.