Syksyn kiinnostavimmat kävelyt: Taidekierrokset Karakalliossa - Karakallio Creative
3827
post-template-default,single,single-post,postid-3827,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Syksyn kiinnostavimmat kävelyt: Taidekierrokset Karakalliossa

Syksyn kiinnostavimmat kävelyt: Taidekierrokset Karakalliossa

Karakallio Creative on jo useamman vuoden ajan toteuttanut monipuolisia taidehankkeita Karakallioon, jossa kaunis luonto ja kaupunkimiljöö sulautuvat ihanteellisesti yhteen tarjoten upeat puitteet julkiselle taiteelle. Tyyliltään erilaiset taideteokset – suuret muraalit ja yllättävät installaatiosarjat – ovat osaltaan muovanneet alueen ilmettä ja sujahtaneet osaksi kaupunginosan omaa identiteettiä.

Pysyviä teoksia taidealueella on jo useampi, lisää on luvassa, ja uusin on jo tekeillä!

Amy Sol, 2019. Kuva: Ilkka Vuorinen

Julkinen taideteos ei ilmesty yhdessä yössä muraalina seinään tai installaationa ympäristöön: takana on pitkä tapahtumasarja ideasta valmiiksi teokseksi. Taideteos myös kätkee sisäänsä mielettömän määrän luovuutta, osaamista, ammattitaitoa ja hioutuneita tekniikoita.

Syksyn opastetuilla, ja odotetuilla, taidekierroksilla mennään (maali)pintaa syvemmälle ja tutustutaan taidealueen pysyviin teoksiin asiaan vihkiytyneen ammattilaisen kanssa. Nyt ei tarvitse haahuilla itsekseen taideteokselta toiselle, eksyä kartalta ja missata piiloisampaan paikkaan toteutettu teos. Kierrokset taitetaan yhdessä porukan kanssa nauttien taiteesta kirpeässä syyssäässä.

Isaac Cordalin installaatiosarjan miniatyyriveistos, 2018. Kuva: Iiro Rautiainen
Miniatyyriveistos kipusi puuhun. Kuva: IIro Rautiainen

Taidekierrokset Karakalliossa

Järjestämme syys–lokakuussa kolme taidekierrosta, joissa perehdytään Karakallion alueen julkiseen taiteeseen katutaidetuottaja Rosa Hultmanin opastuksella. Kierroksilla pysähdytään kokemaan taidetta luonnonkauniissa ympäristössä ja tutustutaan Karakallio Creativen tuottamiin taideteoksiin, niiden tekoprosesseihin sekä taiteilijoiden taustoihin.

Juan Rivas ‘La pintura en el lugar’ (suom. Maalaus paikallaan), 2019. Kuva: Juan Rivas

1,5–2 tuntia kestävät kierrokset tehdään kävellen, joten pue päälle säänmukaiset vaatteet ja mukavat kengät! Tapahtuma on maksuton, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Taidekierrokset järjestetään lauantaina 19.9., 10.10. ja 24.10. klo 14–16. Kierrokset lähtevät Karatalon edestä (Kotkatie 4) klo 14. Huomioithan, että kierrokset järjestetään säävarauksella.

Linkkaa itsesi myös mukaan Taidekierrokset Karakalliossa -Facebook-tapahtumaan, josta voit tarkistaa tapahtuman viimeisimmät tiedot.

Tervetuloa!

Tapahtuma järjestetään ajankohtaisten koronaohjeiden mukaisesti. Saavuthan paikalle vain terveenä.

Pixel Pancho ‘Winter is coming. Time to migrate again.’, 2019. Kuva: Ilkka Vuorinen